Wees subtiel met advertenties

Het internet is niet alleen een bron om veel te weten te komen, maar ook een bron voor ‘al het slechts’. Ik, Peter Bastings, richt me met mijn bedrijf vooral op webdesign. Maar ook in dat vakgebied komt het veel voor dat er misbruik gemaakt wordt van bepaalde aspecten. Vandaag staat mijn blog in het teken van advertenties op het internet. En daar kan je vandaag de dag niet subtiel genoeg mee zijn.

Adverteren op het internet

Misschien wel de grootste ergernis onder internetgebruikers in de laatste tien jaar is de banner. Je gaat naar een bepaalde website en opeens opent zich een nieuw venster, waarin een bepaald product of een bepaalde dienst wordt aangeprezen. Vaak in koeienletters en vaak wordt er ook nog een belofte gedaan die niet nagekomen kan worden (je hebt een miljoen verdiend!). Deze banners bestaan in feite nog steeds, maar worden door nieuwe browers, waaronder Google Chrome en Mozilla Firefox, steeds meer geweerd. Hierdoor heb je eigenlijk niet meer het idee dat deze banners nog bestaan.

Subtiel adverteren

Het hierboven beschreven verhaal geeft aan dat banners dus irritant zijn. En om op het internet goed te kunnen adverteren, is het zaak om subtiel te adverteren. Wat is daar precies mee bedoel? Kijk voor de grap eens op Markplaats en zoek bijvoorbeeld op ‘bureaus’. Tussen alle bureaus die mensen te koop zetten, zitten ook slimme ondernemers die met hun advertentie vaak doorverwijzen naar hun eigen website. Dat is een vorm van subtiel adverteren.

Geen reclame op homepage

Daarnaast is het belangrijk om geen grote reclame meer op je homepage te hebben staan. Vrijdagonline.nl is daar een goed voorbeeld van. Deze website had eerst nog wel wat reclame op de eigen website staan, maar is daar bewust vanaf gestapt. Hierdoor is het karakter van deze website een stuk prettiger en heb je een meer positieve associatie met dit webadres.